Rekreasyon Programı Amaçlar ve Yeterlilikler

Rekreasyon Programı Eğitim–Öğretim Amaçları.
EÖA1. Rekreasyon uzmanlığı mesleğini evrensel bilgi ve etik değerler ışığında uygular.
EÖA2. Rekreasyon ve serbest zaman kavramının disiplinler arası yapısına uygun olarak iş birliği içinde çalışır.
EÖA3. Fiziksel aktivite, spor, kültürel ve sanatsal etkinlikler niteliğinde rekreasyon organizasyonlarıyla toplumun fiziksel, zihinsel, duyuşsal, ruhsal ve sosyal sağlıklarına hizmet eder.
EÖA4. Araştırmacı, yenilikçi ve girişimci olarak rekreasyon uzmanlığı mesleğini icra eder.
EÖA5. Rekreasyon alanındaki ulusal ve uluslararası standartlar doğrultusunda mesleki gelişimini sürdürür.
EÖA6. Toplumun her kesiminin serbest zaman değerlendirme ihtiyaçlarını karşılamak için rekreasyon etkinliklerini tasarlar, planlar ve yönetir.
 

 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Spor Bilimleri Fakültesi
Rekreasyon Program Yeterlilikleri (2021)
1. Rekreasyon alanı ile ilgili temel kavramları bilir, güncel gelişmeleri takip eder ve kullanır.
2. Rekreasyon organizasyonlarında kullanılabilecek fiziksel aktiviteler, bireysel ve takım sporları ile kültür ve sanat etkinliklerini gerçekleştirebilmek için gerekli temel becerileri, kuralları, teknikleri ve ilkeleri bilir, bu etkinliklerde kullanılacak fiziksel ortamı, araç-gereçleri ve teknolojileri tanır ve kullanır.
3. Rekreasyon hizmetlerinin planlanması ve değerlendirilmesi için gerekli bilişim ve iletişim teknolojilerini tanır ve kullanır.
4. Bireysel farklılıkları ve çevre imkanlarını göz önünde bulundurarak toplumun her kesimine yönelik rekreasyon hizmetlerinin üretilmesi, yönetim süreçlerinin analiz edilmesi, planlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve yeniden düzenlenmesini sağlar.
5. Rekreasyon alanı ile ilişkili farklı disiplinlerdeki (turizm, yerel yönetimler, terapi, eğitim vb.) kavramlar, kuramlar, ilkeler ve uygulamalarla ilgili güncel bilgi sahibidir.
6. Rekreasyon alanında hizmet veren örgütlerin hizmetlerini takip eder ve bu örgütlerle işbirliği yaparak ya da bağımsız bir biçimde çalışır.
7. Uluslararası düzeyde rekreasyon hizmetlerini sunarken bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanır.
8. Rekreasyon hizmetlerine dair edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir, yaşam boyu öğrenme yaklaşımını benimseyerek alanındaki bilgilerini yenilemeye ve sürekli geliştirmeye yönelir.
9. Rekreasyon alanında meslek olarak tanımlanmış standartları ve toplumsal olarak kabul edilmiş etik değerleri benimser.
10. Rekreasyon hizmetleri ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde güncel gelişmeleri takip ederek yenilikçi ve girişimci becerilere sahip olur.
11. Rekreasyon hizmetlerinin etkili bir şekilde sunulabilmesi için bireylerarası ve kültürlerarası iletişim ve grup çalışması becerilerine sahiptir.
12. Rekreasyon uzmanlığını gerçekleştirirken insan sağlığını, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alır, iş güvenliği ve risk değerlendirmesi yapar.